INGREDIENTE
2 oua
250g branza de vaci
2 dovleci mici
4 linguri iaurt
9-10 linguri cu vârf de faina
2 lingurite praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Am dat dovleceii pe răzătoarea mica si i-am asezat in sita la scurs; dupa cateva minute, am presat cu lingura ca sa iasă zeama mai bine.
Am amestecat dovleceii cu branza rasa, ouăle, iaurtul si faina cu praful de copt.
Am copt in tigaie unsa cu putin ulei, la foc mic, pe ambele parti. Nu facem clatitele groase.
Cantitatea de faina poate fi modificata in funcție de câta zeama a ramas in dovlecei.
Salut,
1) Pot folosi Ricotta?
2) Fara unt sau ulei nu se lipesc (chiar daca le coc in tigaie speciala pt clatite)? Compozitia este destul de densa, cred, nu? 🙂
Mersi, maine vreau sa ii fac lui Gabriel 12l1s.
Probabil merge si ricotta, nu am probat.
Compoziția este densa. Nu se lipesc daca sunt coapte intr-o tigaie buna.
Scuze pentru intârziere.
Multumim pt retete.Azi am facut aceste clatite,am pus si marar si sunt delicioase.
Ricotta de la ce varsta ii pot da? Ma gandeam sa ii fac cu branzica facuta de mine in casa! Bebe 1an 2 luni
se poate oferi ricotta la 1 an si 2 luni
Eu am folosit branzica proaspătă de vaca si au iesit de viiiiiiis!!!!! Am pus cu lingura in tigaie si mi-au iesit vreo 12. Bubulina a papat 5 si restul eu:)