Pentru astazi va propun clatitele gratinate cu visine! Sunt absolut delicioase, perfecte pentru mic dejun sau pentru gustare!
Am folosit visinele fara samburi de la Edenia si va recomand cu drag sa le incercati si voi!
Visinele Edenia sunt pline de antioxidanti, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, incurajand circulatia sangelui si contribuind la echilibrarea sistemului nervos.
Visinele Edenia sunt 100% proaspete si provin din soiurile cele mai bune, sunt alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid. Nu se decongeleaza inainte de preparare!
INGREDIENTE
Pentru clatite:
250g faina alba de grau
500mL lapte
2 oua
1 lingura ulei de masline sau cocos
Pentru umplutura:
300g mascarpone
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
300g visine de la Edenia
Pentru gratinat:
1 ou
200g smantana
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
Fulgi de migdale (optional)
Unt pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Pentru inceput pregatim clatitele mixand toate ingredientele. Coacem clatitele in tigaie antiaderenta. Vor iesi aproximativ 8 clatite in functie de marimea tigaii.
Cand clatitele s-au racit putin, le ungem cu mascarpone amestecat cu zahar si punem 4-5 visine. Rulam clatita si o punem in vas ceramic uns cu unt. Continuam pana epuizam toate clatitele.
Deasupra clatitelor, repartizam compozitia formata din smantana amestecata cu ou si zahar.
Presaram fulgi de migdale peste tot.
Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste putin, aproximativ 30 minute.
Un mic dejun sau o gustare delicioase! Pofta mare!
Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!