Va invit sa gatim impreuna astazi o conopida cremoasa super gustoasa, cu morcovi baby si porumb!

O reteta de asemenea simplu de preparat, ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Am folosit conopida de la Edenia si morcovii baby tot de la Edenia, pentru ca se gatesc foarte rapid si fara pierderi si pentru ca nu au conservanti si aditivi.<
INGREDIENTE (3 portii)

450g conopida congelata de la Edenia
300g morcovi baby de la Edenia
140g porumb dulce
630mL lapte
70g faina alba de grau
55g unt
200g cascaval ras

MOD DE PREPARARE

Gatim conopida si morcovii baby la abur pentru 20 de minute.

Punem laptele intr-o craticioara la foc mic. Cand se incalzeste, adaugam faina in 3 transe, amestecand energic cu un tel. Lasam sa fiarba aproximativ 2 minute amestecand incontinuu. Adaugam si untul si amestecam pana se topeste.

Luam sosul de pe foc.

Ungem cu unt un vas ceramic mai mare si punem conopida, morcovii baby si porumbul. Peste legume turnam sosul uniform. Presaram cascaval ras si bagam vasul in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Delicios! Pofta mare!

Si conopida si morcovii baby de la Edenia sunt congelati rapid dupa recoltare, astfel ca isi pastreaza foarte bine culoarea si gustul dulce.
Ambele nu au nevoie de decongelare inainte de gatire.

Toate legumele Edenia in fapt sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!