Va propun astazi o reteta noua de coquelet pe care il pregatim cu lamaie si rosii cherry! Este absolut savuros si merge de minune cu un piure de cartofi sau orez.
In plus este usor de preparat si o incantare pentru cei mici!
Folosim desigur coquelet de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa fina si foarte frageda.
O alegere sanatoasa!
INGREDIENTE
1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
250g rosii cherry
1 lamaie bio
1 ceapa mica
2-3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Tocam ceapa si usturoiul marunt, iar rosiile cherry le taiem in doua. Punem legumele pe fundul unui vas ceramic.
Deasupra lor punem puiul care a fost decongelat in prealabil la frigider.
Taiem din lamaie 3-4 feliute, iar restul il stoarcem deasupra puiului, apoi stropim cu ulei de masline.
Acoperim puiul cu feliile de lamaie si bagam vasul in cuptor la 210 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute.
Gata o friptura delicioasa!
Pofta mare!
Coquelet-ul Edenia este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne in Franta cu o alimentatie 100% vegetala.
In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
Va recomand cu drag sa folositi cu incredere puii de la Edenia in preparatele Flaveur!