Am pregatit pentru astazi coquelet la cuptor cu cartofi noi si sos de iaurt, o reteta noua, absolut savuroasa, si pentru un succes total garantat!
Folosesc cu drag coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda.
INGREDIENTE (4 portii)
1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
condimente: curcuma, boia dulce
1 lingura ulei de masline
1 kg cartofi noi
condimente: curcuma, boia dulce
50 mL ulei de masline
Pentru sos:
300g iaurt gras (am folosit cu 10% grasime)
2 cepe mici rosii
3-4 catei usturoi
o lingura ulei de masline
coriandru macinat (optional)
MOD DE PREPARARE
Puiul dezghetat in prealabil peste noapte in frigider il ungem cu ulei de masline si condimente.
Cartofii ii taiem, ii stropim cu uleiul de masline si presaram condimentele. Amestecam bine cartofii astfel incat sa fie toti acoperiti de ulei si condimente.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem puiul si in restul tavii repartizam cartofii.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 1h15min. Dupa 50 de minute scoate puiul si mai lasam cartofii.
Pentru sos, tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la inabusit cu putina apa si ulei. Lasam pe foc pana se evapora apa si se inmoaie ceapa. Adaugam apoi iaurtul, mai lasam 1 minut pe foc si gata!
Cel mai delicios pranz e gata de servit!
Pofta mare!
Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie. In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda.
Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!
Va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/pui-edenia/ pentru mai multe informatii.