Am pregatit pentru astazi o reteta savuroasa de couscous cu spanac si ricotta care a iesit absolut delicios!
Secretul meu este spanacul congelat de la Edenia care este perfect pentru un gatit rapid si pe care vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retete.
INGREDIENTE
O cana couscous
2 cani apa
450g spanac congelat de la Edenia (spanac tocat portionat sau spanac frunze portii)
250g ricotta
100mL lapte
o lingurita usturoi granulat
½ lingurita nucsoara
3 linguri ulei de masline
cascaval ras (optional) sau mozzarella pentru 8 luni+
MOD DE PREPARARE
Punem apa intr-o craticioara pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam couscous-ul, oprim focul si acoperim vasul cu un capac. Lasam couscous-ul sa se umfle pentru 15 minute.
In alta craticioara punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam spanacul direct congelat. Lasam sa fiarba 6 minute din momentul in care apa da din nou in clocot. Varsam totul intr-o strecuratoare si presam bine spanacul astfel incat sa-l scurgem foarte bine.
Punem din nou pe foc spanacul bine scurs cu uleiul, laptele, ricotta si condimentele si lasam 2 minute amestecand incontinuu. Adaugam apoi si couscous-ul si amestecam bine.
Servim cu cascaval ras! Delicios! Pofta mare!
In retetele cu spanac folosesc uzual spanacul congelat de la Edenia pentru ca este disponibil pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti. Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.
Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!
Buna! Daca mi-a ramas o portie,o pot congela? Stiu ca Ricotta nu poate fi congelata ca atare,de aceea intreb. Multumesc.
nu am congelat cu lactate pana acum 🙂