INGREDIENTE
O cana si jumatate fasole adzuki (pe care o lasam la hidratat peste noapte)
2 cepe mari
3-4 linguri ulei de masline
3 catei usturoi (sau in functie de preferinte)
Condimente dupa gust (eu am pus ierburi de Provence)
2-3 linguri bulion de rosii
MOD DE PREPARARE
Fierbem fasolea aproximativ o ora si jumatate. (adzuki ramane putin mai tare comparativ cu cea alba).
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit cu uleiul si putin apa pana se gateste, adaugand apa din cand in cand.
Dupa ce ceapa s-a gatit, adaugam bulion si putina apa si mai lasam 2-3 minute, luam de pe foc si adaugam condimentele.
Mixam la robot fasolea fiarta cu sosul de ceapa si usturoiul crud. (usturoiul il puteti toca si gati odata cu ceapa daca nu doriti sa-l puneti crud)
Gata crema delicioasa ideala pentru micul dejun sau cina!
Pofta buna!
Cu ce alta fasole putem inlocui fasolea adzuki? Nu locuiesc in tara si aici nu am vazut fasolea aceasta. Multumesc!
Peste tot exista fasole adzuki! Cautati in magazine bio de exemplu. Puteti face si cu fasole alba sau neagra.