INGREDIENTE
1 cartof dulce
1 morcov
100g linte rosie
1 ou
2 linguri patrunjel uscat (sau proaspat)
1 lingura emmental ras (sau mozzarella fresca / cascaval)
6 linguri pesmet (2 pentru compozitie si 4 pentru crusta)
MOD DE PREPARARE
Puneti la fiert morcovul si cartoful, taiate rondele, impreuna cu lintea. Cand lintea este fiarta, puneti compozitia intr-o strecuratoare si lasati la scurs cateva minute.
Dupa ce s-a racit, pasati cu ustensila de piure. Apoi adaugati emmentalul, patrunjelul, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecati bine.
Restul pesmetului puneti-l intr-o farfurie adanca.
Formati crochetele pe care apoi le treceti prin pesmet.
Puneti crochetele in tava pe hartie de copt si bagati la cuptor preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Dupa 15 minute intoarceti crochetele si mai lasati-le inca 15-20 minute sau pana se rumenesc.
Pofta buna!
Pentru aceasta reteta lintea nu se lasa peate noapte la hidratat? Multumesc amticipat!
se poate hidrata si cateva ore doar