INGREDIENTE

2 morcovi mici
1 feliuta de țelină
1/2 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
1 ardei kapia
1 lingura de ulei de măsline
o ceașcă de orez alb
2 linguri de roșii pasate
1 ou
verdeață
2 dovlecei

MOD DE PREPARARE

Dam prin răzătoare morcovii, țelină și rădăcina de pătrunjel. Tăiem mărunt la cutit, ceapa și ardeiul kapia. Punem toate legumele la înăbușit cu o lingura de ulei de măsline și acoperim de apa. Lasam pe foc pana ce apa scade și compoziția este „uscata”.

Lasam la răcit apoi amestecam cu o mana de orez (lăsat la hidratat câteva ore), un ou și verdeață (mărar și pătrunjel). Taiem dovleceii pe jumătate și scobim miezul apoi ii umplem cu compoziția de legume și orez.

Într-o tava de yena punem 2 linguri de roșii pasate „diluate” cu apa. Punem dovleceii si ii băgăm la cuptor pana când orezul este facut.

Poftă bună!