INGREDIENTE
450g cartofi (cantariti fara coaja)
250g faina alba de grau
2 oua
10 ciuperci Champignon marime medie
Un praf de nucsoara
1 legatura patrunjel
3 linguri parmezan ras
Un cub de unt (cat o nuca)
MOD DE PREPARARE
Cartofii curatati si taiati cubulete ii gatim la abur apoi ii pasam cu furculita. (sau ii putem fierbe)
Tocam patrunjelul marunt.
Curatam ciupercile si le taiem lamele, eu am folosit doar palariile.
Intr-o tigaie, topim untul si punem ciupercile cu jumatate de pahar cu apa. Lasam la foc mic pana scade toata apa, apoi oprim focul si adaugam jumatate din patrunjelul tocat si amestecam.
Punem piureul de cartofi in bolul unui robot de bucatarie cu palete de plastic pentru aluat. Daca nu avem robot, atunci framantam de mana.
Peste piure punem faina, ouale, nucsoara si cealalta jumatate de patrunjel tocat. Mixam pana obtinem o pasta omogena.
Pregatim o tava de cuptor in care am pus hartie de copt. Varsam compozitia in mijlocul tavii si intindem usor cu o spatula umezita (sau cu mana umezita) pana obtinem un cerc cu grosimea de 1 cm.
Deasupra blatului punem ciupercile si presaram parmezanul.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, tava pozitionand-o pe nivelul din mijloc al cuptorului. Lasam aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste usor blatul pe margini.
Gata! Scoatem si feliem! O cina delicioasa! Pofta mare!