INGREDIENTE

1,6Kg gutui (cantitate netă)

1L suc de mere

MOD DE PREPARARE

Spălăm gutuile, le curățăm de coajă și le dăm pe răzătoarea mică, în cazul meu, le-am tăiat cuburi și le-am tocat la mărunțitorul electric. Eu le-am tocat la mărunțitorul electric.

Punem gutuile tocate într-o oală mai largă la foc mic. După vreo 10 minute adăgăm și sucul de mere. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 1h30. Trebuie să scadă zeama și să devină cremos.

*Este important ca oala să fie largă pentru că va scadea mai repede. Trebuie obligatoriu amestecat destul de des să nu se lipească. Am folosit suc de mere cumpărat fără zahăr adăugat. Puteti folosi și suc stors în casă, e cu atât mai bine. Neavând zahăr automat iese acrisor. Data viitoare, dacă voi mai face, voi încerca la cuptor 😊.

Pentru sterilizare urmați pașii de la rețeta de ZACUSCĂ DE VINETE LA CUPTOR.