Va propun impreuna cu Kotányi o noua reteta sanatoasa si savuroasa de gratin de broccoli cu ardei, un preparat cu un gust cu totul aparte gratie condimentului pe care l-am folosit: nuscoara!
Nucsoara macinata de la Kotányi este un condiment rafinat cu o aroma delicata si cu un gust usor picant, iar gratinul de astazi a iesit absolut delicios!
INGREDIENTE (4 portii)
450g broccoli congelat (sau proaspat)
1 ardei gras rosu
100g cascaval ras pentru 1 an+ sau mozzarella fresca pentru 8luni+
unt pentru uns vasul
Pentru sosul bechamel:
500mL lapte
40g faina
40g unt
1/3 lingurita nucsoara macinata de la Kotányi
MOD DE PREPARARE
Gatim broccoli si ardeiul la abur pentru 20 de minute. Curatam ardeiul de coaja si il taiem fasii.
Sosul
Punem untul la topit intr-o craticioara iar in momentul in care este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam energic pana se formeaza o coca. Cand coca incepe sa se detaseze de peretii craticioarei incepem sa adaugam laptele putin cate putin amestecand continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase.
Lasam sosul sa fiarba 5-8 minute pana se ingroasa putin, adaugand spre final si nucsoara.
Ungem cu unt un vas ceramic de marime medie in care punem broccoli, iar peste broccoli vom puse fasiile de ardei. Acoperim totul cu sosul bechamel si presaram cascavalul ras.
Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Nemaipomenit de bun! Pofta mare!
Nucsoara este un condiment rafinat dar care se preteaza foarte bine in multe retete, atat in preparate de baza cat si in deserturi. Este delicios pentru sosuri, branza, spanac, varza sau cartof piure.
Va invit sa cititi mai mult despre Kotányi si aici: www.flaveur.ro/kotanyi.
Va invit sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi si sa le si folositi in preparatele Flaveur!