Am pregatit pentru astazi un gratin super savuros de pastrav si mamaliga si va invit cu mare drag sa il incercati!
Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte popular, cu carnea fina, frageda si gustoasa.
Am folosit file de pastrav de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural, cu o glazura de 10%, si care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale.
INGREDIENTE (4-5 portii)
600g file de pastrav de la Edenia
800g rosii in suc propriu
400g smantana
150g malai
6 catei de usturoi
2 linguri busuioc uscat
MOD DE PREPARARE
Pestelui, decongelat in prealabil in frigider, ii indepartam pielea si il taiem in bucati. Verificam de eventuale oase.
Mixam bucatile de peste crud la maruntitorul electric sau il tocam marunt cu cutitul.
Intr-o cratita punem rosiile si lasam la fiarba la foc mic pentru 4 minute cand vom adauga smantana, usturoiul tocat marunt si busuiocul si amestecam. Lasam din nou sa fiarba 4 minute si adaugam malaiul amestecand usor cu un tel. Inca 4 minute vom lasam sa fiarba si cu malaiul, la foc mic, amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Oprim focul si lasam sa se raceasca putin cateva minute. Peste aceasta compozitie adaugam si pestele amestecand foarte bine.
Transferam toata compozitia intr-un vas termorezistent, presaram busuioc si bagam la cuptor, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute.
Este moale cat e calda, iar cand se raceste se intareste. Insa va recomand sa o serviti calda.
Foarte foarte bun gratinul de pastrav cu mamaliga! Pranzul ideal pentru toata familia.
Pofta mare!
Pestele Edenia este 100% natural, fara aditivi sau conservanti, fiind filetat si congelat in ziua capturii.
Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.
Congelarea se face individual si rapid, pestele pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/peste-edenia/.
Super reteta, o idee minunata si s-a reincalzit foarte bine si a doua zi