INGREDIENTE

450g faina alba de grau
3 oua
50g unt
160mL lapte
1 pliculet drojdie uscata (7g)
*zahar optional sau in functie de preferinte

1 ou+ 2 linguri lapte pentru uns
seminte: susan, mac, in

MOD DE PREPARARE

Dizolvam drojdia in laptele caldut apoi adaugam ouale si untul topit si omogenizam. Incepem sa adaugam faina putin cate putin si sa framantam pana se incorporeaza toata.
Va rezulta un aluat lipicios si mai moale dar il lasam exact asa la crescut.

Punem compozitia intr-un bol, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut in loc caldut pentru 2h.

Impartim aluatul in 7 parti egale sau si in mai multe daca dorim sa iasa mai mici.
Mai presaram faina astfel incat sa putem manevra aluatul cu usurinta. Eu am mai folosit la aceasta etapa cam jumatate de cana.

Intindem fiecare parte in forma de dreptunghi si o franjuram apoi rulam astfel incat sa obtinem o forma de japoneza. Eu nu am rulat asa cum ar fi trebuit.

Punem japonezele in tava pe hartie de copt, le ungem cu ou batut cu lapte si presaram seminte la alegere.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos!

Pufoase si delicioase!

Pofta buna!