INGREDIENTE (6-7 portii)

800g ciuperci Champignon (am folosit la borcan dar se pot folosi si proaspete)
1 ardei gras rosu mare
2 morcovi mari
2 cepe rosii
1 pastarnac mare
200mL sos de rosii
7 linguri malai
Condimente: ierburi de Provence, patrunjel uscat
Ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Tocam marunt toate legumele (eu le-am tocat la robot) iar pe cele proaspete le punem intr-o cratita la inabusit cu apa si ulei de masline, adaugand apa din cand in cand pana sunt fierte bine, la sfarsit trebuie sa mai ramana foarte putina apa.

Peste legumele inabusite, adaugam ciupercile tocate, sosul de rosii, completam cu 700mL apa si adaugam malaiul treptat, amestecand usor.

Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute sau in functie de indicatiile de pe ambalajul malaiului. La sfarsit adaugam condimentele.

Textura rezultata este una asemanatoare cu cea de ciulama, daca doriti mai tare sau mai moale ajustati cantitatea de apa si malai.

A iesit delicioasa!

Pofta buna!