INGREDIENTE
150g linte
100g naut
300g mazare congelata
150g porumb (am folosit congelat – dar se poate si la borcan)
1 ardei gras rosu
1 fir de praz
1 morcov
2 linguri sos de rosii
marar
MOD DE PREPARARE
Am lasat la hidratat peste noapte lintea si nautul, in vase separate.
Am pus la fiert nautul. Dupa ce bobul se putea sfarama in mana, am adaugat lintea peste acesta si am mai fiert cam 20 de minute.
Am inabusit prazul taiat rondele si morcovul ras in putina apa cu ulei de masline. Am adaugat aici lintea si nautul, lasand sa fiarba.
Apoi au urmat mazarea, porumbul si cubuletele de ardei gras.
Cand toate boabele au fost fierte, am adaugat sosul de rosii ai am mai lasat sa fiarba 5 minute.
La final am presarat marar.
Pofta buna!
*se poate pasa pentru bebelusii care doresc piure