Va invit astazi sa gatim impreuna o musaca delicioasa de cartofi cu peste.
Va recomand codul pentru ca este un peste de o calitate superioara cu carne alba si densa, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi.
Am folosit file de cod atlantic de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase* si fara piele si cu o glazura de 10%.
*Atentie! Poate contine urme de oase!
INGREDIENTE (6 portii)
1 kg cartofi (cantariti curatati de coaja)
o punga file de Cod Atlantic fara piele de la Edenia
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie mare
1 pastarnac
4 linguri ulei de masline
2 lingurite bulion
200g smantana
200g cascaval ras sau mozzarella fresca pentru 8 luni+
4 oua
condimente dupa gust: tarhon, patrunjel, salvie
unt pentru uns vasul yena sau ceramic
MOD DE PREPARARE
Cartofii curatati de coaja, ii gatim la abur intregi. Nu ii gatim foarte tare pentru ca se vor sfarama atunci cand ii vom taia rondele.
Pestele decongelat in prelabil la frigider il stropim cu ulei de masline, il punem in tava pe hartie de copt si il bagam la cuptor pentru 20 de minute. Cand este gata, il lasam la racit apoi il rupem bucati, verificand si de eventuale oase.
Legumele le tocam marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoare.
Punem legumele la inabusit cu o cana de apa si cele 4 linguri de ulei. Cand apa scade, mai adaugam o cana si lasam din nou sa scada la foc mic. Cand legumele s-au inmuiat si apa a scazut, adaugam bulionul si condimente si mai lasam 2 minute. Oprim focul si adaugam pestele maruntit si amestecam.
Ungem un vas yena sau ceramic cu unt. Am folosit un vas cu dimensiunea de 20x30cm. Incepem sa asamblam musacaua. Punem un strat de rondele de cartofi, peste ei ½ din sosul de legume si peste, presaram 1/3 din cantitatea de cascaval. Apoi inca un strat de cartofi, sosul de legume si peste ramas, 1/3 din cascaval. Inchidem musacaua cu inca un strat de cartofi. Deasupra repartizam ouale batute cu smantana si condimente daca dorim apoi presaram cascavalul ramas.
Bagam vasul in cuptor pozitia de jos, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos musacaua noastra.
Un pranz de nota 10! Pofta mare!
Congelat proaspat, pestele Edenia isi pastreaza nutrientii, textura si gustul!
Filetat si congelat in ziua capturii, pestele Edenia este 100% natural, fara aditivi sau conservanti.
Congelarea se face rapid, la temperaturi foarte joase, bucata cu bucata, pentru a pastra gustul autentic si textura ferma a fileului de peste.
Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/peste-edenia/.