INGREDIENTE

200 g branza la alegere- telemea desarata, branza de vaci, ricotta-( eu am folosit un tip de branza care seamana cu telemeaua, foarte putin sarata si putin moale)
125 mL lapte de vaca 3.5% grasime
2 oua
½ lingurita praf de copt bio
100 g faina alba de grau

MOD DE PREPARARE

Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, insa nu foarte ferma doar cat sa fie spumoasa.

Mixati foarte bine galbenusurile, cu laptele, branza – la robot sau la blender. Apoi adaugati faina cu praful de copt si continuati sa mixati pana obtineti o crema omogena.

Scoateti crema din bolul robotului, puneti-o intr-un bol si adaugati albusurile batute spuma, amestecand usor cu o spatula.

Ungeti cu ulei o tigaie antiaderenta si puneti cate 2 linguri de compozitie, niveland si formand un cerc.

Coaceti la foc mic pe fiecare parte. Nu puneti mai multa compozitie pentru a nu le face groase si nepatrunse.

Reteta nu merge cu cascaval, mozzarella sau alta branza care se topeste.

Pofta buna!