INGREDIENTE
200 g branza la alegere- telemea desarata, branza de vaci, ricotta-( eu am folosit un tip de branza care seamana cu telemeaua, foarte putin sarata si putin moale)
125 mL lapte de vaca 3.5% grasime
2 oua
½ lingurita praf de copt bio
100 g faina alba de grau
MOD DE PREPARARE
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, insa nu foarte ferma doar cat sa fie spumoasa.
Mixati foarte bine galbenusurile, cu laptele, branza – la robot sau la blender. Apoi adaugati faina cu praful de copt si continuati sa mixati pana obtineti o crema omogena.
Scoateti crema din bolul robotului, puneti-o intr-un bol si adaugati albusurile batute spuma, amestecand usor cu o spatula.
Ungeti cu ulei o tigaie antiaderenta si puneti cate 2 linguri de compozitie, niveland si formand un cerc.
Coaceti la foc mic pe fiecare parte. Nu puneti mai multa compozitie pentru a nu le face groase si nepatrunse.
Reteta nu merge cu cascaval, mozzarella sau alta branza care se topeste.
Pofta buna!
Bebe 8 luni, are voie aceste clatite?
Am incercat deja de 2 ori. Sunt super bune!
nu
In loc faina de grau..as putea pune faina de orez??
cred ca da
Cea mai buna reteta de pancakes incercata pana acum pana si sotul le adora( ma roaga sa i le fac saptamanalcat mai des posibil) nu mai zic de baietelul meu ..le papa imediatFelicitariSunteti super
În loc de branza pot adaugă mozzarella normala ,nu în zer ?
nu in aceasta reteta