INGREDIENTE
1 pahar de faina
1 pahar de iaurt
1 ou
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt bio
un strop ulei sau unt
MOD DE PREPARARE
Amestecati toate ingredientele in afara de ulei care il folosim la copt.
Bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu lamaie pentru ca intra in reactie cu iaurtul.
Compozitia are textura smantanii. Cu o lingura punem si coacem clatitele in tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc.
Se fac asemanator ca clatitele dar foarte important se pune capac la tigaie.
Se servesc cu miere, magiun, gem, smantana etc.
Buna seara! Se pun cantitati egale de iaurt/faina? Folosim acelasi pahar la ambele?
Multumesc!
da, se masoara cu acelasi pahar.
Se pot face cu iaurt grecesc, 10% grasime?
da
Ce fel de faina ati folosit?
faina alba de grau
Se poate și fără bicarbonat?
nu
De la câte luni se poate da la bebe?
dupa 1 an la gustare