INGREDIENTE
250mL lapte vegetal sau de vaca
20g unt sau ulei de cocos
50g gris
1 galbenus
20g fulgi de cocos
o lingurita zahar sau sirop de artar (optional – numai pentru 1 an+)
20g stafide
MOD DE PREPARARE
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, untul si fulgii de cocos. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.
Lasam pe foc amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 2-3 minute. Luam craticioara de pe foc si adaugam galbenusul, stafidele si omogenizam.
Pregatim o tava cu hartie de copt, punem grisul si il niveland cu o spatula in forma de dreptunghi cu o grosime de 0.5cm.
Lasam sa se raceasca in tava apoi bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Vom pozitiona tava pe raftul din mijloc al cuptorului si vom seta caldura sus-jos fara ventilatie.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca complet apoi putem taia in patratele.
O gustare nemaipomenit de buna! Pofta mare!
*Au iesit putine!! Trebuie sa dublati cantitatile!! 😀
La ce temperatura?
180 grade C
Ce dimensiuni sa aibe tava pentru aceasta cantitate astfel incat sa fie de 0,5 cm inaltime?
multumesc
puteti folosi tava cuptorului, nu conteaza ca este mai mare, dvs intindeti astfel incat sa obtineti 0.5cm grosime. Nu este un aluat lichid.
Aceste patratele se pastreaza in frigider sau se tin la temperatura camerei?
la frigider