INGREDIENTE
100 g făină de secară
150-170 g făină albă de grâu
4 linguri ulei de măsline
4 g drojdie uscată
1 lingură semințe de susan
1 lingură semințe de in
ierburi aromatice uscate (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin)
apă caldă cât cuprinde
MOD DE PREPARARE
Am amestecat făina cu semințe și ierburi aromatice. Am făcut o gropiță în mijloc, am adăugat uleiul, puțină apă caldă și drojdia. Am frământat aluatul, adăugând apă treptat, până la obținerea unei consistențe potrivite (un aluat elastic, ușor de întins). Am acoperit vasul și am lăsat la dospit aproximativ o oră.
După aceea, am întins aluatul pe blatul pudrat cu făină și l-am întins într-o foaie dreptunghiulară. Am pus foaia de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și l-am întins cât am putut de subțire. Am tăiat aluatul în dreptunghiuri și am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie până s-au rumenit ușor. (10-15 minute)
Alte precizari
*Puteți înlocui făina de secară cu făină de grâu integrală.
*Pita crocantă poate fi o gustare în sine sau poate însoți un alt preparat (hummus, cremă de brânză, pate etc).