INGREDIENTE
3/4 cană linte roșie
1 cartof dulce mic
1 ceapă
1/2 rădăcină pătrunjel
1 morcov mic
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
3-4 linguri roșii pasate
1-2 linguri smântână
piper
boia dulce
curcumă
MOD DE PREPARARE
Am pus lintea la hidratat. Am curățat legumele și le-am tăiat bucăți. Am pus ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel la ”călit” în apă cu două linguri de ulei. După ce s-au înmuiat, am adăugat lintea, cartoful dulce și usturoi.
Am acoperit cu apă și le-am lăsat să fiarbă. Spre final, am adăugat roșiile pasate și condimentele. Am obținut piureul cu ajutorul robotului de bucătărie.
Alte precizari
Smântâna am adăugat-o la final, când am pasat legumele.
Cum si cat se hidrateaza lintea?
in apa simpla la temperatura camerei 8-12 ore.