Multumesc mamicii Oana Stoia pentru inspiratie! 😀
INGREDIENTE
Aluat:
420g faina alba de grau tip000
1 lingurita praf de copt bio
300g iaurt grecesc
40mL ulei de masline
Umplutura:
220g cascaval
200g branza (am folosit telemea putin sarata) – se poate cu urda sau branza de vaci
*putem pune si marar tocat daca dorim
Ulei de masline pentru uns tigaia
MOD DE PREPARARE
Intai pregatim aluatul si vom pune toate ingredientele intr-un bol. Framantam pana obtinem un aluat omogem.
Aluatul este usor lipicios dar se poate framanta si nu mai adaugam faina in plus. Lasam aluatul in repaus 15 minute cat ne ocupam de branza.
Dam cascavalul pe razatoarea mica, la fel procedam si cu branza. Amestecam cascavalul ras cu branza si formam 9 bilute aproximativ egale. Bilutele se formeaza foarte usor, este nevoie sa strangem amestecul in palme.
Aluatul care a stat in repaus 15 minute acum nu va mai fi asa lipicios si trebuie sa formam 9 bile de aluat aproximativ egale. Eu nu le-am cantarit, dar daca doriti sa fie perfect egale atunci le puteti cantari.
Intindem fiecare bila de aluat in foaie nu foarte subtire si punem in mijlocul ei o bila de branza.
Acoperim bila cu aluat, sigiland bine.
Intidem din nou aluatul, eu am incercat sa fac cercuri dar nu prea mi-au iesit. Diametrul unei placinte este de 14-15cm, nu am vrut sa le fac foarte groase.
Punem putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si stergem cu un servetel. Coacem fiecare placinta pe ambele parti la foc mic, pana se rumeneste frumos. Eu am plita electrica si am folosit treapa 6 din 9.
Ies nemaipomenit de pufoase si gustoase si va recomand sa le incercati. Daca le testati va rog sa postati si in grup sa inspirati si alte mamici.
Pofta mare!
Oare se pot pregati cu cateva ore inainte de a le coace? Si tinute la frigider cca 4h?
puteti incerca, n am testat
Credeți că se pot congela înainte de coacere?
posibil, dar nu am incercat ca sa va pot da detalii exacte