Pentru astazi va propun o prajitura marmorata cu dovleac si branza, absolut delicioasa si fina!
Folosim desigur piureul nou de dovleac de la Edenia, cu care putem pregati mai rapid aceasta reteta!
Dovleacul fiert, pasat si congelat in forma de peleti, este usor de folosit in orice reteta in doar cateva minute si nu se decongeleaza inainte de preparare!

INGREDIENTE
Compozitia cu branza:
250g ricotta (sau branza de vaci)
250g branza de vaci (sau tot ricotta)
3 oua
O lingura zahar sau sirop de artar
1 lingura amidon de porumb (sau de cartofi)
100mL lapte
Compozitia cu dovleac:
500g piure de dovleac de la Edenia
2 oua
O lingura zahar sau sirop de artar
3 linguri amidon de porumb (sau de cartofi)
1 lingura cu varf faina alba de grau

MOD DE PREPARARE
Pentru compozitia cu branza, vom pune toate ingredientele intr-un bol si le mixam pana se omogenizeaza.
Peletii de piure de dovleac ii punem intr-o craticioara la foc mic si amestecam pana se decongeleaza, apoi lasam putin piureul sa se raceasca.
Amestecam piureul apoi cu restul ingredientelor de la compozitia cu dovleac.
Folosim o forma rotunda cu diametrul de 22-23 cm in care punem pe rand cate o lingura din compozitia cu branza si deasupra ei 2 linguri din compozitia cu dovleac, pentru ca este mai moale. Continuam operatiunea pana epuizam ambele compozitii.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru o ora. Lasam la racit in forma apoi o putem felia.
Iese o prajitura cremoasa, care se mananca cu lingurita.
Putem pastra prajitura la frigider si o consumam in max 3 zile.
Pofta mare!

Piureurile Edenia contin 100% legume naturale, sortate, curatate, spalate, prefierte, pasate si congelate in forma de peleti. Nu sunt modificate genetic!
Sunt ideale pentru ca se pregatesc cu usurinta si fara pierderi si rezultatul poate fi un piure rapid (fara adaos de apa) sau o supa crema (cu adaos de apa).
Piureurile de legume sunt disponibile in 6 sortimente (mazare, telina, morcovi, cartof dulce, broccoli si dovleac) si se gasesc deja in supermarket-urile fizice si online.
Legumele sunt pasate si congelate in forma de peleti imediat dupa recoltare, pastrand astfel intacte vitaminele si substantele nutritive.
Peletii Edenia se pot folosi usor in orice reteta, se gatesc rapid si sunt disponibili tot anul!
Va invit sa folositi cu incredere piureurile de legume Edenia in preparatele Flaveur!