INGREDIENTE
4 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)- sau in functie de preferinte
100 ml ulei de masline (de gatit, din turte)
100 ml lapte de vaca sau vegetal
2 lingurite praf de copt bio
250 g faina alba de grau
aprox 600g prune
MOD DE PREPARARE
Prunele le taiati in jumatati sau in patru.
Separati albusul de galbenus. Albusurile le bateti spuma tare.
Mixati galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati foarte bine pana compozitia devine omogena.
Integrati si albusul spuma, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnati compozitia in tava si deasupra puneti prunele cu coaja in jos. Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul scobitorii, aproximativ 35 de minute.
Pofta buna!
Se pot folosi și prune din compot sau prune congelate? Mulțumesc
in aceasta reteta doar prune proaspete
Putem folosi ulei de măsline normal dacă nu avem din turte ?
da, dar se va simti in prajitura. De aceea e nevoie din cel nonextravirgin pt ca nu are gust nici miros.