Piept de pui – eu am folosit un piept de pui de la coquelet, echivalentul a ½ piept de pui normal
1 ou
1 lingura faina
2 linguri rase pesmet
2 linguri apa
Un praf de curcuma (optional)
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Taiem pieptul de pui fasii late de 1.5cm. Daca folositi piept de pui normal atunci trebuie sa mai taiati si pe grosime, astfel incat fasia de pui sa aiba in jur de 0.5-0.7 cm grosime.
Amestecam oul cu faina, pesmetul, curcuma si apa si bagam fasiile de pui in aceasta compozitie.
Amestecam cu mana bine astfel incat sa fie cat mai bine acoperite de compozitie, nu se pot acoperi perfect, dar e in regula sa ramana astfel.
Punem bucatile in tava pe hartie de copt si le ungem usor cu ulei de masline, folosind o pensula, eu am folosit sprayul cu ulei de masline.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit – pozitionam tava pe raftul din mijloc al cuptorului si lasam 10 minute la 220 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, apoi scadem la 200 grade C, tot fara ventilatie si mai lasam 8 minute, deci total 18 minute (nu umblam la bucatile de pui, nu le intoarcem). Si au iesit perfect. Este posibil sa fie nevoie de putin mai mult timp in functie de cuptor si in functie de grosimea fasiilor de pui.
Pieptul de pui este gatit corect daca este tot alb fara nicio nuanta de roz.
Cand e gata, scoatem tava din cuptor si imediat punem fasiile de pui intr-un castron si acoperim cu o farfurie. In felul acesta crusta nu va fi uscata si puiul ramane suculent.
A iesit foarte foarte gustos, Ovi a mancat cu CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR, iar la cina voia iar pui Shanghai 😀