INGREDIENTE

120 g unt moale cu 65% grasime
120 g iaurt natur – normal sau grecesc
250 g faina alba de grau
1 lingura zahar brut (optional)

Umplutura: magiun de prune

MOD DE PREPARARE

Am frecat bine untul cu zaharul si iaurtul. Am cernut faina si am adaugat-o in masa de unt.
Am framantat si am dat compozitia la frigider in folie de plastic pentru 40 minute.

Am scos aluatul si l-am impartit in 2 parti. Am rulat prima bucata de aluat pe blatul infainat sub forma unui dreptunghi, apoi l-am taiat in 10 dreptunghiuri. Am pus cate o lingurita magiun (sau cat doriti) si le am rulat. Am procedat la fel si cu restul de aluat.

Am pus rulourile in tava pe hartie si am dat la cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 22 minute (pana cand sunt rumene deasupra).

Fragede si bune! Au iesit 20 bucati.

Pofta buna!