INGREDIENTE
100 g unt cu 65% grasime sau 82%
200-230 g făină albă de grâu
2 ouă
50 g brânză Gouda
ierburi aromatice (busuioc, mărar)
susan/ mac pentru decor
MOD DE PREPARARE
Am mixat în robotul de bucătărie ouăle, ierburile uscate,untul și o parte din făină (150 g). Apoi am continuat să frământ cu mâna, adăugând treptat restul de făină și brânza gouda dată pe răzătoare. Am învelit aluatul în folie și l-am dat la frigider o oră.
Apoi, l-am împărțit în două și l-am întins cu ajutorul rolei direct în tavă.
Am tăiat sărățelele și le-am decorat cu susan. Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie, până când s-au rumenit, aprox 30 de minute.
untul trebuia sa fie la temp camerei? multumesc
se poate si rece pentru ca se mixeaza la robot.
Se poate si cu branza edam?arata ca un cascaval. Nu ne place asa.. si am masurat totul avand impresia ca am gouda
da sigur