INGREDIENTE (pentru 2 tarte)
200g unt
400g faina
10 linguri apa
30 prune mari
2 mere
3 linguri rase gris
Îndulcitor, dupa preferințe
MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul cu faina pana a căpătat textura nisipoasa. Am adaugat apa si am omogenizat aluatul, apoi am lasat la frigider 1h.
Intre timp, am pregătit umplutura. Am taiat prunele in bucăți mici si le-am pus la foc împreuna cu merele tăiate cubulete, intr-un vas cu putina apa si acoperit cu capac. Dupa ce s-au pătruns bine fructele, am adaugat indulcitorul si grisul si am mai lasat 5 minute pe foc.
Am împărțit aluatul in doua. O parte am întins-o in tava, usor ridicat si pe pereți. Cealaltă, la frigider.
Am înțepat cu furculița si am dat la cuptor pana s-a rumenit usor. Am scos tava si am pus jumatate din umplutura, apoi am dau din nou la cuptor pana a prins o crusta usoara. (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie)
Am procedat la fel si cu cea de-a doua tarta.