INGREDIENTE
400g piept de pui dezosat si fara piele
400g ciuperci Champignon (cantarite fara codite)
4 oua
250g smantana (20-25% grasime)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
4 fire usturoi verde
Unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Curatam ciupercile si le taiem solzisori. Tocam ceapa si usturoiul marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu ceapa si usturoiul si un sfert de pahar de apa. Lasam la foc mic pana scade apa apoi adaugam din nou apa si lasam sa scada. Acum adaugam si ciupercile si completam cu ¼ pahar de apa. Ciupercile isi vor lasa si ele apa. Lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana scade toata apa.
In cana unui blender sau in maruntitorul electric punem pieptul de pui taiat cubuletel, ouale si smantana. Mixam pana obtinem o compozitie fina lichida.
Ungem un vas de chec de yena cu unt si turnam compozitia din blender. Deasupra punem compozitia cu ciuperci si amestecam usor sa se integreze bine.
Punem forma de chec in alta forma mai mare, eu am folosit tot de yena si in forma mare punem apa pana aproape de margine astfel incat sa gatim terina in bain-marie.
Bagam in cuptor, setam 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 1h30. Se va rumeni deasupra. Daca cumva se rumeneste mai repede de 1h30 atunci vom acoperi terina cu hartie de copt.
Cand este gata, lasam sa se raceasca in forma apoi bagam la frigider pentru cateva ore dupa care putem scoate din forma si felia.
Pofta mare!