INGREDIENTE (6-7 portii)
Aprox 2 kg cartofi
3 morcovi
1 pastarnac mare
3 cepe rosii
1 ardei gras rosu mare
2 linguri bulion
250g suc de rosii (am avut pasta de rosii cu ardei kapia de la tara)
Condimente: curcuma, boia, busuioc, oregano, patrunjel
Ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Restul legumelor le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoare.
Punem legumele tocate la inabusit cu apa si ulei de masline pentru aproximativ 15 minute. Adaugam apa din cand in cand atunci cand scade de tot.
Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam cartofii si completam cu apa pana la nivelul cartofilor. Punem capacul si lasam sa fiarba.
Cand sunt aproape fierti adaugam bulionul si sucul de rosii si mai lasam cateva minute. Adaugam si condimentele, amestecam, oprim focul si punem capacul la loc.
Lasam cu capacul pus aproximativ 15 minute.
Gata! Pofta buna!
Sucul de rosii si bulionul trebuie sa fie fara sare, nu?
da