INGREDIENTE (3-4 porții)
5 cartofi medii
4 cătei usturoi
200g urzici
1 morcov potrivit
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE
Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi fierbem pentru 20 de minute. Îi scurgem dar mai păstrăm puțină apă pe fundul oalei.
Urzicile le curățăm de eventuale buruieni și le rupem codițele. Le punem într-un castron mare și le acoperim cu apă, presăndu-le ușor. Le scoatem cu o spumiera și repetăm operațiunea încă o dată. Folosim spumiera pentru că rămâne la fundul castronului pământul de pe frunze. Punem apă într-o oală pe foc iar când începe să fiarbă adăugăm urzicile presându-le din când în când. Le lăsăm să fiarbă 3 minute apoi le scoatem cu o spumieră într-o strecurătoare. Le presăm cu o furculiță pentru a ieși apa din ele, apoi le tocăm mărunt.

Ceapa o tocăm marunt. Usturoiul îl pisăm iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică. Într-o cratiță punem ceapa, usturoiul și morcovul la înăbușit cu ½ pahar apă pentru aproximativ 15 minute. Adăugăm apă de fiecare dată când scade. După cele 15 minute adăugăm urzicile, amestecăm bine iar apoi cartofii cu apa păstrată și amestecăm totul.
Gata o tocăniță delicioasă de sezon pentru întreaga familie! Poftă mare!
*o păstrăm la frigider și o consumăm în max 3 zile, reîncălzită la foc mic într-o crăticioară sau la cuptor.