INGREDIENTE (5-6 portii)

1kg ciuperci Champignon
1 cana quinoa + 2,5 cani apa
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 pastarnac
4 cepe mici rosii
2 ardei grasi rosii
4 linguri rosii in bulion
6-7 linguri ulei de masline
condimente in functie de preferinte – eu am pus curcuma si boia
patrunjel

MOD DE PREPARARE

Fierbem quinoa (hidratata min 6 ore) in cele 2 cani jumatate de apa. Lasam la fiert pana ce quinoa absoarbe toata apa. Oprim focul si acoperim vasul cu un capac.

Curatam ciupercile si le taiem in 4 sau in 6. Eu am folosit doar palariile. Restul legumelor le tocam la maruntitorul electric sau le tocam cubulete cu cutitul apoi le punem la inabusit cu 2 cani de apa si uleiul de masline. Lasam aproximativ 15 minute pana se inmoaie.

Peste legumele inabusite, adaugam ciupercile si o cana de apa. Ciupercile isi vor lasa si ele apa. Lasam ciupercile la fiert aproximativ 20 de minute apoi adaugam quinoa, rosiile in bulion si condimentele si mai lasam 2-3 minute. Daca dorim mai mult sos, mai adaugam putina apa.

Oprim focul si adaugam verdeata. Pofta mare!