Am pornit de la ideea de cremsnit fals si am aplicat cam aceleasi principii cu alte ingrediente:
INGREDIENTE
2 linguri smantana grasa minim 30-35%
unt 25 g
3 linguri de faina cu varf
1 ou
1 pahar de iaurt aproximativ 140 gr
2 pahare × 60 g branzica grasa ( sau inlocuiti cu o branzica cremoasa)
1 lingurita rasa de praf de copt
MOD DE PREPARARE
Am batut foarte bine oul.
L-am amestecat cu untul ( moale), branzica, iaurtul, smantana, am pus treptat in ploaie si faina, si la final praful de copt.
Am pus in intr-un vas de yena uns cu unt si am dat la cuptorul incins 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se raceasca inainte sa o taiati.
Pofta buna!
PS: puteti servi cu gem, fructe ,puireuri dulci, branzica etc