INGREDIENTE
1 ficatel
1 cartof mic alb sau 1 felie cartof dulce
3-4 rondele radacina de patrunjel
1 morcov mic
cateva fire de marar si patrunjel
branzica de preferat mai cremoasa sau de casa amestecata cu putin unt moale -3 lingurite cu varf
praz (o bucata de aprox 10 cm)
1 lingurita ulei de masline
unt pentru uns forma
MOD DE PREPARARE
Am fiert ficatelul in 2 ape si cand s-a racit putin l-am pasat cu furculita.
Legumele (cartof, morcov, rad. patrunjel) le dati prin razatoare (mica, mare in functie de cum papa bebe) si prazul il taiati rondele.
Le-am pus pe foc impreuna cu uleiul si circa 100 ml apa. Lasati sa se inabuse bine bine si apoi scurgeti legume si le puneti intr-un vas unde se amesteca cu branzica, ficatelul si verdeata taiata fin.
Ungeti o forma cu unt, si puneti compozitia si tasati bine. Bagati totul la cuptorul incins 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 minute.
Se poate servi cu putina smantana.
Pofta buna!