INGREDIENTE
100g carne de vita
1 ceapa mica
1 morcov mic
2 linguri pesmet
200g pulpa de rosii pasata
2 catei usturoi
2 dovlecei mici
1 ou
Unt
Busuioc
Patrunjel
MOD DE PREPARARE
Chiftelutele
Carnea se fierbe separat pentru aproximativ 45 de minute.
Ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt la robot sau date pe razatoare, se inabuse in putin ulei de masline si 1/2 pahar de apa pentru aproximativ 15 minute, apoi se pastreaza o lingura de legume pentru sosul de rosii.
Carnea fiarta se toaca marunt si se amesteca cu legumele inabusite, oul, pesmetul si patrunjelul. Se ung mainile cu ulei si se formeaza chiftelute care se pun in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Sosul- peste lingura de legume inabusite se adauga pulpa de rosii pasata si se mai lasa pe foc inca 5 minute, apoi se adauga putin busuioc.
Piureul- dovleceii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert, se pun in strecuratoare si se preseaza foarte bine pentru a iesi toata apa din ei.
Se adauga putin unt si se paseaza cu blenderul vertical.
Pofta buna!