Vara ne aduce roade imbelsugate, parfumate, foarte gustoase.
Printre preferatele noastre se numara si piersicile.
De aceea am decis sa pastrez aroma lor in borcanele cu gem, si sa o savurez si iarna.
INGREDIENTE
2.5 kg de piersici
200 ml suc de mere – fie il faceti in casa din mere dulci, fie cumparati bio (eu asa am procedat)
MOD DE PREPARARE
Dupa ce am spalat bine piersicile, le-am decojit pe cat s-a putut de bine, pielita acestora si am scos samburii.
Le-am taiat cubulete mici.
Intre timp am pus sucul de mere la fiert.
Eu utilizez o oala cu fund dublu.
La cea simpla se poate lipi frecvent compozitia.
Cand acesta a inceput sa fiarba, am adaugat piersicile.
De preferat sa fie foaaaarte zemoase.
Am sterilizat borcanele in timp ce amestecam continuu in gem.
Pe o tava am pus borcanele si capacele acestora, toate spalate foarte bine.
Dupa ce am pus tava in cuptor am dat drumul la foc mic (circa 150-160 gr) pentru 30-40 minute.
Am scos tava, am turnat gemul fierbinte in borcane, am sigilat si am intors borcanele cu gura in jos.
Dupa 30 de minute le-am intors si le-am lasat la racit acoperite cu un prosop gros de bucatarie.
De regula le fac seara si le las asa pana dimineata.
Pofta buna!
Buna ziua, vreau sa fac si eu gem, 🙂 intrebare sucul de mere cu ce ajuta? E pentru a se pastra gemul sau pentru al indulci? Multumesc!
pentru a indulci. Gasiti suc bio la magazinele bio sau puteti stoarce mere chiar dvs.
Buna ziua. Vreau sa fac si eu acest gem. Dar cat timp trebuie fiert dupa ce adaugi piersicile in sucul de mere? multumesc.
pana ce compozitie devine legata, ca un gem.
merele mai au si pectina, si aceasta leaga. Pectina se poate extrage si din coaja/resturi de mere puse in putina apa si fiert la foc mic. Asa se pot face de mai multe tipuri.
Bună. Pot inlocui piersicile cu pere? Multumesc.
cred ca da 🙂
tine toata iarna?multumesc
da
De la ce varsta se poate da?
si de la 8 luni, in diverse terciuri pentru a le indulci