Vara ne aduce roade imbelsugate, parfumate, foarte gustoase.
Printre preferatele noastre se numara si piersicile.
De aceea am decis sa pastrez aroma lor in borcanele cu gem, si sa o savurez si iarna.

INGREDIENTE

2.5 kg de piersici
200 ml suc de mere – fie il faceti in casa din mere dulci, fie cumparati bio (eu asa am procedat)

 

MOD DE PREPARARE

Dupa ce am spalat bine piersicile, le-am decojit pe cat s-a putut de bine, pielita acestora si am scos samburii.

Le-am taiat cubulete mici.

Intre timp am pus sucul de mere la fiert.

Eu utilizez o oala cu fund dublu.

La cea simpla se poate lipi frecvent compozitia.

Cand acesta a inceput sa fiarba, am adaugat piersicile.
De preferat sa fie foaaaarte zemoase.

Am sterilizat borcanele in timp ce amestecam continuu in gem.
Pe o tava am pus borcanele si capacele acestora, toate spalate foarte bine.

Dupa ce am pus tava in cuptor am dat drumul la foc mic (circa 150-160 gr) pentru 30-40 minute.

Am scos tava, am turnat gemul fierbinte in borcane, am sigilat si am intors borcanele cu gura in jos.

Dupa 30 de minute le-am intors si le-am lasat la racit acoperite cu un prosop gros de bucatarie.

De regula le fac seara si le las asa pana dimineata.

Pofta buna!