Dupa cum stiti, iubesc orice combinatie fursec – avocado.
Si cum COOKIES CU AVOCADO au fost un succes total, am zis ca trebuie sa le reinventez cu ingrediente de tipul „ce am prin casa”.

INGREDIENTE

1 avocado
50 g unt
2 linguri de merisoare
3 linguri de nuca pisata
150 g faina
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul si avocado pasat cu furculita.

Am pus 2 linguri de nuca si 1 lingura de merisoare hidratate si taiate marunt.

Am incorporat faina cernuta.

Aluatul este lipicios, usor moale.

Intre 2 linguri am format guguloaie pe care le asezam pe hartie de copt.

Le-am aplatizat tot cu lingura si am presarat restul de nuca si de merisoare maruntite.

La cuptorul preincalzit 170-180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie le tineti pana se desprind de hartie si sunt usor crocante.

Dupa ce le scoateti din cuptor, sa le tineti acoperite 30-60 minute.

Se pastreaza foarte bine vara la frigider si in rest in cutie 3 zile lejer pe masa.

Pofta buna!