Si iar am revenit la aluatul nisipos.
Ce sa fac…m-a cucerit.
Se face usor si merge in multe combinatii.
Va prezit cele mai simple MINI TARTE.
INGREDIENTE ALUAT
1 ou
100 g unt
200 g faina integrala ( puteti inlocui)
1 lingura ulei de masline
INGREDIENTE UMPLUTURA
400 g mascarpone
1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
cirese ( eu am folosit din congelator) – merge orice…am facut de 2 ori pana sa postez si merge combinatia cu orice.
Optional: zahar brun brut… sau un alt indulcitor noua ne place exact asa gustul, gustati compozitia si dupa preferinte puteti adauga
MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu untul si oul ( la temperatura camerei ambele) si uleiul de masline.
Obligatoriu toate in acelasi timp.
Bagati in frigider „bila” formata 45-60 minute.
Separat amestecati branza cu semintele de vanilie din pastaie.
Atentie obligatoriu sa fie la temperatura camerei, sa fie moale.
Am avut forme de ceramica cu dimensiuni intre 5-8 cm.
Mi-au iesit 8 bucati.
Am scos aluatul, l-am inmuiat putin in palme si l-am impartit in 8.
Am format bilele pe care le-am intins si le-am modelat in forma.
A doua oara am facut mai simplu…intr-o forma de tarta mare.
Am umplutut cu mascarpone pana la nivelul unde se termina aluatul pe margine si am decorat cu fructe.
Am bagat totul la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 35 de minute, pana branza prinde o crusta.
Simplu si delicios.
Asa-i ca se fac repede?
Pofta buna!