Am zis sa mai fac si altceva in afara de SALEURILE CU BRANZA SI MARAR, de care sincer, nu ma mai satur, dar imi plac si noutatile.
INGREDIENTE
100 g unt
200 g branza de vaci sau de casa
15 g drojdie proaspata
2 linguri apa calda/ lapte cald
250 g faina…dar daca mai „cere”ai puneti inca 1-2 maini
susan sau altceva pentru decor
MOD DE PREPARARE
Totul la temperatura camerei.
Untul sa fie moale, moale.
Cerneti intr-un vas faina.
Faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia faramitata si turnati apa/ laptele.
Amestecati usor drojdia.
Lasati 10 minute sa creasca apoi puneti untul si branza.
Amestecati bine.
Cand se desprinde de degete si este totusi moale, aluatul este tocmai bun.
Lasati-l acoperit, intr-un loc ferit si calduros 60 minute.
Impartiti in 2, pudrati masa, intindeti foaia de 0.5- 0.8 cm, si decupati.
In spitirul sarbatorilor am optat pentru braduti.
Puneti pe hartie de copt „saratelele” si bagati tava la 170-180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc usor.
Circa 20-25 minute.
Repetati si cu restul aluatului.
Pofta buna!
Doar doua linguri de apa? as vrea sa fac si eu maine! Merci
exact cum scrie in reteta.
Ce fel de brânză ați folosit?
branza de casa