INGREDIENTE
300g conopida (am avut congelata)
150ml lapte de vaca
2 oua
60g faina alba de grau sau integrala
30g parmezan (optional si numai pentru 1an+)
20g unt topit
MOD DE PREPARARE
Am gatit conopida la abur aproximativ 10 minute. Apoi am pasat-o cu furculita.
Am amestecat oualele batute cu laptele, untul, am adaugat apoi piureul de conopida si faina cu parmezanul.
Am pus compozitia in forme de briose si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute (sau pana se rumenesc frumos).
Pofta buna!
Mie minte pare prea mult lapte. Aluatul de devine prea moale si chiar dupa ce se coace rămâne clicos cumva. As recomanda si o lingurița de praf de copt. Pt un plus de culoare eu am adăugat puțin gogoșar roșu.
Au ramas umede ceea ce este normal pentru ca este cantitate mica de faina. Nu stiu ce inseamna aluat clicos.
Pentru cate lunite merg? La 11 luni?
dupa 1 an
Se poate face fara parmezan?
da