INGREDIENTE
50g unt
Aproximativ 130g faina (am pus 100g initial, apoi cat a intrat in aluat)
3 linguri suc de portocala
1 lingura sirop de artar (optional)
1 ou
1 varf lingurita praf de copt BIO
MOD DE PREPARARE
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
Am amestecat oul, siropul, sucul si untul topit si racit. In faina am pus praful de copt si am cernut-o peste compozitie.
Am omogenizat si am bagat la rece aproape 2 ore. Aluatul era lipicios, dar dupa ce l-am scos din frigider a fost perfect. E de preferat sa il manevram rece.
Am intins foaia, am facut forme si am pus in tava, pe hartie de copt.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 15-20 minute.
Faceti doua portii! Se vor manca imediat!
Super reteta! Fetita mea nu se mai opreste din mamcat 🙂
Cu ce as putea inlocui mierea? Sau as pitea sa o scot din reteta? Bebe 8L
cu zahar sau se poate omite.
Untul poate fi înlocuit cu ceva anume, de exemplu ulei?
Multumesc.
cu ulei de cocos
Cat de subțire trebuie sa fie foaia când întindem aluatul?
0.5-1 cm grosime