INGREDIENTE (3-4 portii de chiftelute)
Chiftelute
150 g dovlecel
1 morcov
2 cartofi
1 ceapa verde
3 catei usturoi
marar
1 ou
2 linguri gris
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
1 lingurita ulei de masline
Sos de praz
1 praz (partea alba)
3 linguri smantana 12% grasime sau mai grasa
1 lingurita unt
marar, rozmarin
MOD DE PREPARARE
Am tocat marunt mararul, ceapa, usturoiul, dovlecelul dat pe razatoare pe care l-am stors bine, morcovul si cartofii i-am dat pe razatoare fina.
Oul l-am batut bine si am pus peste el legumele, grisul si fulgii de drojdie.
Am lasat 20 minute deoparte ca sa se umfle grisul.
In timpul acesta am pus o hartie de copt in tava si am uns cu ulei de masline.
Am format 11 bilute si le-am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute, pana s-au rumenit.
Pentru sos, am gatit prazul taiat in bucati la abur apoi l-am blenduit cu celelalte ingrediente.
Pofta mare!
Sosul de praz ? Presupun ca se fierbe prazul, si se blenduieste cu restul ingredientelor?
Sos de praz:
Se taie rondele prazul si fierbe la foc mic cu capac, se verifica dupa 15 minute, se adauga unt si condimente si se blenduieste cu smantana.
Dovlecelul tot pe răzătoare mica se da?
Dovlecelul l-am dat pe razatoarea mare pentru ca e mai fraged si se coace mai repede decat cartoful si morcovul.
Se poate si fara drojdie inactiva?
se poate