INGREDIENTE
1 cană cous cous
1 cană lapte 3,5% grăsime
2 linguri unt 82% grăsime
2 banane coapte bine
1 mango
3 linguri stafide
4 ouă
1 1/2 lingurițe agar agar
vanilie pudra
MOD DE PREPARARE
Am lăsat la hidratat stafidele. Am fiert laptele și l-am adăugat peste couscous împreună cu cele două linguri de unt si am acoperit vasul. Am curățat mango de coajă și am pisat cu furculița bananele. Am separat albușurile de gălbenușuri.
După ce s-a umflat couscous-ul, am adăugat peste el bananele, stafidele, o felie de mango tăiată cubulețe mici, vanilie și gălbenușurile. Albușurile le-am bătut spumă și le-am încorporat ușor în compoziție. Am uns tava cu unt și am turnat compoziția în ea. Am băgat prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Am tăiat bucăți restul de mango (200g) și l-am pasat la blender cu câteva linguri de apă și una de suc de lămâie. După aceea, am amestecat jumătate din piureul obținut cu agar agar și l-am pus la foc mic lasand sa fiarba 1 minut. Am adăugat și restul de piure de mango și am amestecat bine. După ce am scos prăjitura din cuptor, am acoperit-o cu glazura de mango.
Să aveți poftă!
Alte precizari
Am folosit un vas de yenna cu dimensiunile 30×20 cm.