INGREDIENTE (o portie mare)
50 g frunze de spanac proaspete sau 2 cuburi spanac congelat
100 g branza (am avut cas de capra) se poate si cu branza de casa
140 g iaurt
1 ou
3 catei de usturoi
50 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri faina alba de grau
1 cub de unt + pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Am spalat bine spanacul si l-am inabusit cu un pahar de apa si usturoiul. Am lasat sa scada apa de tot si am adaugat untul, laptele si faina. Am amestecat energic timp de 2 minute.
Am mixat amestecul la blender impreuna cu branza, iaurtul si galbenusul.
La final am incorporat albusul batut spuma tare.
Am uns bolul cu unt si am dat la copt pana s-a rumenit frumos.
A iesit delicios. Pofta buna!
Alte precizari
Textura este putin umeda, dar foarte fina.
Ce cantitate de unt avea cubul?
cat o nuca
Ce fel de brânza putem folosi?
de casa
Am si eu o nelămurire,ce unt se adaugă în compoziție? La ingrediente scrie unt pentru uns vasul.
cubul de unt se adauga in compozitie si mai trebuie unt sa ungem vasul.
la ce temperatura se da la cuptor?
180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Cat timp se lasa la cuptor?
25 de minute aproximativ, pana se rumeneste