INGREDIENTE

100 g unt 82% grăsime
300 g făină albă de grâu
1 ou
3 caise moi
2 linguri de iaurt (normal sau grecesc)
2 linguri fulgi de cocos
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Am făcut piure din caise cu ajutorul robotului de bucătărie, apoi am adăugat 250 g de făină, unt, ou, iaurt, bicarbonat.

Am pus aluatul într-un vas și am continuat să frământ cu mâna, adăugând și fulgii de cocos și restul de făină (treptat), până când am obținut un aluat omogen.

Am dat aluatul la frigider pentru o oră, apoi l-am întins într-o foaie subțire (pe blatul de lucru pudrat cu făină) și am decupat biscuiții, pe care i-am pus in tava pe hartie de copt.

Am introdus tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie, până când s-au rumenit ușor.

Alte precizari
Biscuiții rămân fragezi pentru mai multe zile. Dacă nu sunt dulci caisele, puteți adăuga un îndulcitor.