Cand esti in criza de timp, faci o gustare/cina rapida cu couscous.
INGREDIENTE (1-2 portii)
1 ceasca lapte (170 ml)
1/2 ceasca couscous din grau dur
1 ou
o mana de stafide
3 linguri branza de casa/vaci/ricotta
unt pentru tapetat
MOD DE PREPARARE
Am pus stafidele la hidratat in apa plata un sfert de ora.
Am pregatit couscous-ul conform etichetei, adica am fiert laptele si l-am pus fierbinte peste couscous. Am acoperit si am lasat 10 minute.
Am batut oul bine cu branza, am adaugat stafidele scurse bine de apa si am amestecat cu couscousul cu lapte.
Am uns un vas ceramic si am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute.
Pofta buna!
Buna seara, spuneti-mi va rog daca nu am introdus si albus pot folosi doar galbenusul..cum se modifica proportiile.
( bebe 8 luni)
Multumesc
in aceasta reteta nu prea merge doar cu galbenus pentru ca trebuie sa lege ceva compozitia. Daca o doriti mai moale atunci merge doar cu 2 galbenusuri, insa oul se introduce intreg inca de la inceput.
Buna! la ce temperatura si cat timp a stat la cuptor?
la 180 grade C aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste.