INGREDIENTE
100g faina alba de grau tip 000 sau t45
100g unt – am folosit cu 65% grasime
100g branza casa sau branza de vaci (merge si cu ricotta)
1 ou pentru uns (optional)
Chimen, susan, seminte de in (optional)
MOD DE PREPARARE
Formati un aluat din faina, untul rece dat pe razatoare si branza, puneti in folie alimentara si bagati la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru pe care ati presarat faina, cu o grosime de aproximativ 0.5cm. Decupati forme pe care le puneti in tava pe hartie de copt. Ungeti biscuitii cu ou batut si presarati seminte.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc putin, aproximativ 25 minute.
Au iesit deliciosi , biscuiti 100. Toata familia ii adora .
As putea adauga si un fruct?
chiar nu stiu ce sa-ti spun pentru ca se modifica retata si nu am testat.
Merge faina integrala?
n-am incercat cu faina integrala, deci nu stiu cum ar iesi.
Ar merge si cu brânză sărată de casa pentru noi adultii?Multumesc
ar merge , da
Buna ziua! Telemeaua si cascavalul merg in cpmpozitie pt un bebe de 7 luni?
normal ca nu si nici nu are nevoie de biscuiti la 7 luni.
Buna ziua! As putea incerca biscuitii pentru un bebe de 9 luni cu branza facuta in casa? Multumesc
nu recomand biscuiti la 9 luni ci mancare mai nutritiva.
brânza proaspătă de vaca merge? Sau ce brânza trebuie?este un fel caş.
branza de casa sau ricotta
ii ung doar cu galbenus sau cu ou batut intreg?foaia de copt o ung si pe ea cu unt sau ii pun pe ea uscata?multumesc
cu ou intreg, este scris in reteta. Se pune pe hartia de copt neunsa.
Multumesc pt reteta sunt foarte buni si usor de facut .
Buna. De unde cuperi branza ricotta?
se gaseste la orice supermarket.
Strumful îi iubește!!! Și mami pt că sunt mega simplu de făcut… mai mult durează mutatul in tavă, unsul cu ou și presaratul cu semințe… și se termină atât de repede
Buna. Am facut si eu ieri biscutii 100 pentru prima data (pentru bebelina de 14 luni) si au iesit usor umezi in interior – nu ca m-ar deranja 🙂 . Am pus branza de vaci facuta in casa, scursa bine. Oare e ok, sau daca schimb felul de branza vor iesi mai uscati?
De asemenea, vroiam sa va intreb cum pastrati biscutii? La frigider?
Felicitari pentru toate retetele bune bune! 🙂
reteta are foarte mult unt si e normal sa aiba acea consistenta. Se pot pastra si la frigider si afara.
Valabilitatea biscuiților, păstrați desigur la frigider?
eu ii pastrez 3-4 zile, in punga in camara. Nu in frigider.
Noi nu suntem fani „uns cu ou”. Putem unge cu altceva? Intreb pentru ca ma gandesc ca semintele ar trebui sa se lipeasca oarecum, dar si pe viitor pentru alte retete. Multumesc!
puteti baga seminte in aluat si nu mai ungeti cu nimic. Sau nu mai puneti seminte deloc.
Cu ce aș putea înlocui oul care se folosește la ungerea biscuiților. Fiică-mea are alergie la ou.
cu nimic! Nu-i mai ungeti!
De la cate luni se pot da acești biscuiți? Mulțumesc
dupa 1 an
Se poate folosi cascaval inloc de branza?
aveti alta reteta cu cascaval, saratele cu cascaval.