Am reinterpretat reteta BRIOSELOR CU GUTUI, dar fara lactate.

INGREDIENTE

300g gutuie data de razatoarea mica sau tocata la robot (o gutuie mare)
280g faina de orez
70g nuci macinate
1 lingurita praf de copt
3 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
50mL ulei de masline de gatit (nonextravirgin)
150ml lapte vegetal (sau de vaca)- eu am pus lapte de ovaz

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu nucile macinate si praful de copt.

Mixam ouale cu siropul, adaugam uleiul si laptele vegetal.

Peste ele adaugam gutuia si amestecam cu o spatula.

Aceasta compozitie o turnam peste cea cu faina si amestecam cu o spatula.

Punem compozitia in forma unsa cu ulei de cocos si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dimensiunile vasului aproximativ 20x20cm

Va recomand sa folositi forme de briose pentru ca a iesit destul de sfaramicioasa si compozitia este mult mai potrivita pentru a face briose.

Pofta buna!