INGREDIENTE (2-3 portii)

2 cartofi mari
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac micut
½ ardei gras micut
200 g smantana (am folosit cu 12% grasime, se poate si mai grasa)
150 mL lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingura faina sau amidon
Patrunjel si alte condimente dupa gust

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii, ii taiem cubulete ca la piure si ii punem la fiert, dar nu ii lasam pana se zdrobesc, pentru ca trebuie sa ramana fermi.

Dupa ce au fiert, scoatem cartofii cu o paleta si pastram apa.

Ceapa, morcovul, ardeiul, pastarnacul le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoare apoi le punem la inabusit in putin ulei (2 linguri) cu apa, aproximativ jumatate de pahar, pana se inmoaie. Mai adaugam apa pe masura ce scade, daca mai este nevoie. Ar trebui sa fie bine inmuiata si gatite dupa 20 de minute, iar apa sa fie scazuta de tot.

Intr-un bol amestecam smantana cu laptele si amidonul, adaugam 2 polonice din apa in care au fiert cartofii si amestecam cu un tel.

Turnam aceasta compozitie in oala peste legumele inabusite, adaugam si cartofii fierti si amestecam usor pana se ingroasa compozitia, la foc mic, aproximativ 1 minut.

Amestecati cu grija sa nu zdrobiti cartofii.

Cand s-a ingrosat, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.

O mancarica foarte gustoasa pentru intreaga familie, care poate fi servita simpla sau cu o carnita langa, va las aici idei de FRIPTURI LA CUPTOR.

Pofta buna!